Chat with us, powered by LiveChat

Brand Eco

Vi kan stolt presentera landets mest kompletta webbshop enbart med hållbara profilartiklar. Över 6000 produkter från de ledande leverantörerna i Europa.

Ert varumärke speglar era värderingar

På Brandeco vet vi att det blir allt viktigare att tänka hållbart även när det gäller sin marknadsföring. Fler och fler företag och organisationer integrerar hållbara styrmedel i sin affärsplan vilket även då innefattar våra produkter.

Är er organisation socialt medveten ?
Är ni redo att integrera hållbarhet i er affärsverksamhet ?
Representerar ert varumärke kvalitet, framtid och ansvar ?

Vårt sortiment av hållbara profil och reklamartiklar kommer att förstärka er varumärkesimage.
Vi ser till att endast välja dokumenterat hållbara artiklar från välkända leverantörer.

Papperskorgen är inte er vän.
Om ni ger bort en ogenomtänkt och onödig artikel kommer den istället för att användas snabbt hamna i papperskorgen.
Detta är en oerhört dålig investering för er och för vår miljö.

Om det är hållbart hittar vi det åt er.
Vi lägger till nya produkter regelbundet i webbshoppen men kontakta oss gärna så hjälper vi er att hitta den bästa produkten för att tillgodose era behov.

Låt oss hjälpa er att ge ert varumärke en HÅLLBAR BOOST!

VAD ÄR EGENTLIGEN MILJÖVÄNLIGA PROFILPRODUKTER?

Miljöfrågan har blivit väldigt viktig hos många företag idag och ett flertal har börjat se över hur deras verksamhet påverkar miljön och på vilket sätt de kan förminska sitt miljöavtryck. En väsentlig del i detta är hur man hanterar sina inköp ? och till det räknas profilprodukter. Du kanske inte upplever detta som en särskilt viktig del men det gäller att tänka i alla led. Även det lilla kan göra skillnad.

Definitionen av miljövänliga produkter idag
Den finns ett flertal aspekter vi vanligtvis tänker på när vi pratar om miljövänliga produkter ? bl.a. vilket material som används, hur tillverkningen går till, hur de levereras och hur de tas tillvara på efteråt.

Däremot så kan man egentligen inte kan kalla profilprodukter (eller någon produkt) för miljövänliga. Man får snarare benämna de som miljöanpassade eller att de har en lägre miljöpåverkan. Anledningen till att man inte ska använda ordet ?miljövänlig? är för att man i dagens läge inte kan garantera 0% miljöpåverkan i alla led. Oavsett om produkten har miljömärkningar eller inte. Det som är viktigt är om den är framtagen på ett hållbart sätt och att den enkelt kan återvinnas.

Miljöanpassade och hållbara material för profilprodukter


EKOLOGISKA TEXTILIER
När det kommer till textiler så finns det långt mycket mer att välja på idag än det fanns förr. Några material som man anser är mer ekologiska och miljövänliga är bomull, ull, hampa och återvunna fiber. Det finns däremot vissa restriktioner för att en produkt ska få kallas ekologisk. För att få gå under denna klassificering måste en del av ingredienserna ha ett ekologisk ursprung och en del ett naturligt. Det finns dock ingen lagstiftning som specificerar hur stora andelar som krävs för att en produkt ska få kallas ekologisk. Däremot finns det olika tredjepartsmärkningar som kräver att ett visst antal procent av ingredienserna ska vara ekologiska respektive naturliga.

ÅTERVUNNEN PLAST

Idag finns det olika typer av plast som ger mindre miljöpåverkan jämfört med traditionell, nytillverkad plast. Några av dessa är:

BIOLOGISKT NEDBRYTBAR PLAST
utvinns av förnybara råvaror, så som växtstärkelse och mjölksyra, och har unika egenskaper som inte återfinns i traditionell plast. Materialet är biologiskt nedbrytbart och komposterbart vid temperaturer över 60°C, vilket innebär att det kan återgå i det naturliga kretsloppet. Dessutom kräver tillverkning av PLA endast en tredjedel av den energi som behövs för tillverkning av vanlig ABS-plast.

ÅTERVUNNEN ABS (RECYCLED)
Återvunnen ABS är en hållbar och tålig plast och ett bra miljöval. Detta beror på att det bland annat bidrar till minskad nytillverkning av plast och tillvaratagande av icke förnybara råvaror.

RPET, ÅTERVUNNEN PET-PLAST
RPET tillverkas till 100% av återvunna PET-flaskor och kan återanvändas till nya produkter många gånger. RPET-plast är inte vänlig för miljön i sig men den gör mindre påverkan. Liksom vid all plaståtervinning bidrar tillverkning i RPET också till bl.a. till minskad avfallsdeponering och minskat oljeberoende.

Gör något litet för att rädda något stort

Kontakta oss
Tel: 011-36 86 00
Mejl
order@promo.se